Mezenhof 9, 4332 DW Middelburg 06 38309741

Re-integratie

Als werkgever investeer je in een gezonde organisatie en gezonde werknemers. Echter, je kunt er veelal niet aan ontkomen dat je ook te maken krijgt met ziekte en uitval van je medewerkers.

Mijn aanpak: een verzuim en re-integratie onderzoek. Dit biedt uitkomst om grip te krijgen op het verzuim van je medewerker.

Met een verzuim en re-integratie onderzoek krijg je inzicht op wat er heeft geleid tot het verzuim en wat er aan de hand is. Het tweede doel van het onderzoek is om van daaruit zicht te krijgen op de belastbaarheid en dus de re-integratiemogelijkheden van je medewerker. Het is juist belangrijk om je medewerker juist al in het eerste ziektejaar te activeren en zelf bewust bezig te laten zijn met zijn of haar verzuim en arbeidstoekomst. Zo krijgt de medewerker ook zelf grip en wordt regisseur van zijn/haar re-integratieproces en hoeft niet enkel afwachtend te zijn. Op deze manier krijgen beide partijen meer grip op het verzuim en de belastbaarheid en kan samen gezocht worden naar oplossingen en re-integratiemogelijkheden.

Tot slot kunnen vaak andere, onderliggende oorzaken dan ziekte, een rol bij verzuim spelen. Denk aan een verstoorde arbeidsrelatie, ontevredenheid in de baan of functioneringsproblematiek. Dan is het beter deze onderliggende problemen te bespreken en aan te pakken, dan te wachten totdat het eerste ziektejaar voorbij is alvorens er nieuwe stappen genomen worden.

Ben je geïnteresseerd in een verzuim en re-integratieonderzoek? Neem dan vrijblijvend contact met mij op 06 38309741.